Kako urediti sobu da dijete bude zadovoljno?

Kako urediti sobu da dijete bude zadovoljno?

Kako urediti sobu da dijete bude zadovoljno?

Iako se možda na prvi pogled ne čini tako, dječja soba je među najzahtjevnijim prostorijama za namještanje svakog doma. A odgovor je zapravo logičan – dječja soba koristi se za razne aktivnosti, od igranja, učenja, crtanja ili čitanja, sve do odmora i spavanja. Osim toga, dječja soba treba biti sigurna za dijete u svim pogledima, ali i estetski primamljiva, kako bi ono u njoj rado boravilo.

Pazi s odabirom namještaja

Prvo na što trebaš obratiti svoju pozornost je kvalitetan namještaj. Neka tebe i tvoju polovicu ovdje ne ponesu boje i estetika, radije u prvom planu imajte sigurnost djeteta i kvalitetu materijala. Ne trebamo te podsjećati koliko su djeca nestašna pa računaj na skakanja po krevetu i ostale nestašluke, iako ih možda ne odobravaš.

Ono o čemu dobro trebaš razmisliti su krevet, kvalitetan madrac primjeren dobi tvog djeteta te ormar za odjeću. Naravno, ide li dijete u školu, tada trebaš pronaći i pisaći stol te kvalitetnu anatomsku stolicu. Vjerujemo da će ti suprug moći pomoći savjetima. Svakako pazite da taj namještaj ne bude glomazan, a razmišljate li o kupovini kreveta na kat, obratite pozornost na to da gornji krevet ima sigurnosnu ogradicu.

Dječje sobe često su male. U takvim situacijama razmisli o multifunkcionalnom namještaju koji je zadnjih nekoliko godina izrazito popularan! Naravno, promisli i o tome hoće li tvoje dijete isti namještaj moći koristiti i kada malo poraste. Vjerojatno ne želiš kupovati namještaj svakih par godina.

Za estetske savjete obavezno pitaj dijete

Ipak, u ovoj prostoriji najviše će boraviti tvoje dijete i zato bi bilo jako pametno o željama se konzultirati s djetetom. Iako kod odabira namještaja dijete nije imalo glavnu riječ, kada je u pitanju uređenje dječje sobe trebala bi mu to dati za pravo. Neka jasno kaže što želi ili ga zamoli da nacrta svoju idealnu sobu. Nemoj se nametati kod odlučivanja, no možeš usmjeravati. Čak kada se ne slažeš s odabirom boja, pustite dijete da bude dijete i pusti svojoj mašti na volju. Osim što će biti sretnije, razvijat će svoju kreativnost i kasnije prilikom učenja biti opuštenije.

U konačnici, neka soba bude vedra, šarena, svijetla, čak i luda! 🙂

A kamo s dječjim igračkama?

Prostirka za igranje, podne puzzle ili kakav (antialergijski) tapison pametan su odabir za pokrivanje poda u dječjoj sobi, budući da djeca kada se igraju često sjede upravo na podu.

No, kuda sa svim tim igračkama preko kojih se redovito spoticaš? Na našem web shopu možeš pronaći prekrasne male police s najdražim junacima iz crtića, kao i vreće za igračke koje naprosto oduševljavaju svojom ljepotom i kreativnošću.

Igračke bi svakako trebale biti pohranjene na mjesta do kojih mogu doprijeti dječje ručice jer vjerujemo da ih ne želiš prepustiti penjanju po stolicama i stolovima. U zadnje vrijeme vrlo su popularni i tako zvani Teepee šatori, odlični za igru, ali i za pospremanje nekoliko većih igračaka.

I to je to! Prepusti se mašti i kreni u akciju! 🙂

Odgovori