Kako organizirati dječji rođendan kod kuće?

Kako organizirati dječji rođendan kod kuće?

Kako organizirati dječji rođendan kod kuće?

 

Pri samoj pomisli na dječji rođendan vjerojatno imaš definiciju „onaj stresni dan u godini kada želiš da sve bude savršeno“. Nervozu ne izaziva slavlje, već sve one pred radnje. Pitanja je tisuću –  kakvu tortu složiti, trebaju li ti uz to još i kolači ili grickalice, kakav sok poslužiti djeci, kako ukrasiti party te na  kraju kako svu tu djecu animirati i „imati na oku“.

 

Rođendaonice su zakon, ALI…

Budimo realni, proslava dječjeg rođendana poprilično će te lupiti po džepu, osobito ako odlučite napraviti party negdje „vani“. Prednost rođendaonica je ta što oni imaju studentice pedagogije ili odgajateljice koje brinu o djeci. Druga prednost je i ta što će se netko umjesto tebe pobrinuti za hranu, no podsjećamo te da bi te to moglo koštati od 500 do 1.500 kuna.

 

Ipak, takva proslava rođendana i roditeljima i djetetu daje puno manje fleksibilnosti. To znači da će roditelji svoju djecu vjerojatno čekati u obližnjem kafiću i biti poprilično ljuti što tako troše svoje vrijeme. Rođendani u igraonicama se također uglavnom odvijaju u zatvorenim prostorima, što ne smatramo zanimljivim pogotovo ako smo u toplijem dijelu godine.

 

Proslava dječjeg rođendana kod kuće za prihvatljivu cijenu

Ovim člankom zapravo ti želimo pokazati da proslava dječjeg rođendana kod kuće ne treba biti stresna, već može biti vrlo zabavna i za klince i za roditelje. Ako ti se ne da nekoliko sati pripremati hranu, možeš jednostavno napraviti nekoliko „lažnih“ pizza po najbržem i najlakšem receptu od samo tri sastojka: lisnatog tijesta, sira i pasirane rajčice.

 

Čak i sok ne trebaš kupovati, već možeš napraviti sama. Recept za 10 l narančina soka kod kuće je također jednostavan: 1 kg naranča, 1 kg šećera, 6 g limunske kiseline i 9 litara vode.

 

 

Ok, to smo riješili. A što s tortom? Čokoladna je vjerojatno najbolji odabir jer gotovo da ne postoji dijete koje ne voli čokoladu. U zadnje je vrijeme moderan i cheesecake s voćem, kao i torta od cupcakesa, a svaka te neće koštati više od 100-ak kuna. Iako fondant mase izgledaju lijepo, savjetujemo ti da ih ipak ne koristiš. Na kraju, budući da baš i nisu ukusne, završe u smeću pa nema smisla trošiti vrijeme i novac na njih jer je i klasičnu tortu moguće lijepo ukrasiti.

 

Osmislite prigodnu animaciju za djecu

Pitaš se ima li smisla pokazivati djeci igre koje si ti naučila u vrtiću, ipak je neka sasvim druga generacija u pitanju. No, sudeći prema dosadašnjem iskustvo koje smo imali, gotovo sva djeca luda su za igrama s balonima, lovicama, pinjatama pa čak i u trčanju u vrećama. Što će tvoje ideje biti kreativnije, to će rođendan biti veseliji.

Little beautiful gir in beautiful dress in the summer park with balloons in hands

 

 

Ako pak ti ideja ponestane, nemoj brinuti. Oko tebe se nalazi 10-ak mališana koji su spremni izmisliti igru ni iz čega. Samo ih pitaj za savjet.

 

A što s ukrasima?

Djeca obožavaju ukrase u boji, a baloni tu svakako prednjače. Ako si cijela obitelj uzme nekoliko sati za izradu ukrasa, priprema može postati prav mala zabava za obitelj. Ovdje daj djetetovoj mašti na volju i priliku da izrazi sebe.

 

 

 

 

 

 

 

 

Želite li ići korak dalje i zajedno organizirati savršeni party za malu ekipu, pobrini se i za prikladne ukrase za stol. Tako će proslava rođendana tvog djeteta postati jedna slatka cjelina, a ti kasnije nećeš trebati nekoliko sati pospremati i prati posuđe ;).

 

I to bi bilo to! Da, toliko je jednostavno J

Za inspiraciju slobodno baci pogled na naš Instagram profil ili na web shop s prekrasnim ukrasima baš za dječje rođendane.

 

 

 

Odgovori