Pitanja i odgovori

Koliko je sigurno plaćanje karticom preko Interneta?

Prilikom plaćanja na Lulaloo web shopu, primjenjuju se najmoderniji standardi u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između sustava za plaćanje i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

Kako mogu platiti?

Nudimo sljedeće vrste plaćanja:

               Zagrebačka banka –  jednokratno – Maestro, MasterCard, Visa, Visa Electron

                                                       – obročno – 2-24 rate – MasterCard, Visa, Visa Electron

                                                    ( minimalni iznos za obročnu otplatu iznosi 500,00kn )

              PBZ – jednokratno – Maestro, MasterCard, Visa, American Express

                        – obročno – 2-6 rata – American Express, Maestro, Visa Inspire

                         ( minimalni iznos za obročnu otplatu iznosi 500,00 kn )

            Erste Card Club – jednokratno – Diners Club, Discover

               Obročno – 2-12 rata – Diners Club ( minimalni iznos – 500,00 kn )

Također možeš platiti pouzećem, općom uplatnicom i putem direktne bankovne transakcije.

Uplata putem direktne bankovne transakcije – podaci:

LUVALLY d.o.o.

Zeleni vijenac 30, 10360 Sesvete

IBAN: HR6023600001102685396  – Zagrebačka banka

*u opis plaćanja navedi broj narudžbe

 

Da li se moram registrirati kako bi kupio/kupila nešto u Lulaloo web shopu?

Ne. Potrebno je samo u prvom koraku checkout procesa ostaviti važeću e-mail adresu (ona kojoj imaš omogućen pristup) kako bi nakon unosa podataka potrebnih za obavljanje dostave bilo moguće poslati potvrdu narudžbe.

A koliko košta dostava/poštarina?

Dostava za sve naše proizvode je besplatna.

A što ako imam reklamaciju?

U slučaju eventualnih reklamacija, kontaktiraj nas telefonom na broj 01/4641 781 ili mailom na [email protected] Ukoliko se reklamacija pokaže opravdanom, o našem ćeš nam trošku u roku od 14 dana poslati natrag kupljeni proizvod i mi ćemo, ovisno o tvom zahtjevu, zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupni iznos narudžbe.

Također, sukladno odluci Europske komisije, možeš koristiti i platformu za rješavanje sporova putem Interneta. Platforma omogućava rješavanje sporova vezanih uz kupnju, a prigovor se može podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika u EU.

Ukoliko podneseš prigovor, tijela za rješavanje sporova djelovat će kao posrednici između dviju strana u cilju rješavanja problema.

Nakon što se postigne dogovor o tome tko će spor riješiti, platforma automatski prosljeđuje spor tom tijelu koje je dužno u roku od 90 dana riješiti spor u potpunosti preko Interneta.

Ovdje možeš naći platformu za online rješavanje sporova.

Jesu li sve informacije na web shopu 100% točne?

Naše stručno osoblje ulaže maksimalne napore u održavanju informacija na stranicama web trgovine ažurnim i točnim. Ipak, LUVALLY d.o.o. ne može jamčiti stopostotnu točnost svih prikazanih informacija o proizvodima i uslugama. U izuzetnim slučajevima su moguća odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. U slučaju bilo kakve promjene vezane uz naručeni proizvod, obvezujemo se revidirati narudžbu i kontaktirati kupca da se osobno dogovori o alternativama. Isto tako, fotografije proizvoda ne moraju uvijek odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti samo kao informativnu ilustraciju. Za sve dodatne informacije kontaktiraj voditelja web prodaje na [email protected]

Isporuka robe izvan Hrvatske

Za sve upite vezane za izvoz robe izvan Hrvatske pošalji upit na našu email adresu [email protected]

Što ako želim naručiti na ime tvrtke (R1 račun)?

Prilikom naručivanja proizvoda nemoj zaboraviti dodati podatke tvrtke (ime, adresa, OIB) u napomenu.

Jesu li svi artikli na webu raspoloživi?

Svi artikli na web shopu nisu uvijek raspoloživi, te je stoga potrebno napraviti narudžbu ili poslati upit na naš email, nakon čega ćemo te kontaktirati o raspoloživosti te roku isporuke naručene robe.

Kako mogu naručiti personalizirani proizvod?

Proizvodi koji se mogu personalizirati su označeni kao takvi, te je prilikom narudžbe potrebno, u napomenu, upisati ime koje želiš da bude na npr. personaliziranoj vješalici. Kod proizvoda koji se rade po narudžbi obrati pozornost na vrijeme isporuke.

Povrat ili otkazivanje narudžbe za personalizirane i proizvode po narudžbi?

Za proizvode koji se proizvode po narudžbi ili su personalizirani, nažalost, ne možemo vršiti povrat niti možeš otkazati takvu narudžbu. Ukoliko imaš pitanja za te proizvode, preporučamo da nas kontaktiraš na [email protected] te nakon toga izvršiš narudžbu.